Jaktlydnad – retrieverträning

Har du en retriever och vill träna jaktapportering? Är du helt ny på området eller har en unghund? Då är detta kursen för dig! Kursen passar även dig som vill lägga jaktliga grunder för din spaniel eller stående fågelhund, men kursen kommer att utgå från ett retrieverperspektiv.
Vi kommer lägga fokus på grunder, grunder, grunder.
Under kursens gång kommer vi att teoretiskt gå igenom de olika momenten du och din hund behöver kunna för att bli fullfjädrade apportörer, och vi kommer praktiskt att träna de grunder som är viktiga för att sedan utveckla träningen. Främsta fokus kommer att ligga på jaktfot, stadga, inkallning, att hålla och lämna av en dummy samt att påbörja en stoppsignal.

Hunden bör vara minst 5 månader gammal och ni bör ha som mål att vilja träna jaktapportering.

Tid: kl 18.00-19.30
Datum: tisdag 5/9 (teori + praktik), tisdag 12/9, onsdag 27/9, onsdag 11/10 och onsdag 25/10
Pris: 1800 kr ink moms
Max 6 ekipage.
Anmälan och frågor skickas till hej@vastbohundhall.se .

Kort om Johanna:
Jag äger och driver Västbo Hundhall. Jag har ett brinnande intresse för att jaga och träna med mina hundar. I dagsläget har jag två jaktlabradorer och två wachtelhundar, som jag jagar och tränar med så mycket som tiden räcker till. Det finns så otroligt mycket att träna med en apporterande hund och det går att peta i precis allt. Förutom att läsa av din hund ska du också läsa terräng, vind och vilt för att få den bästa förutsättningen att göra arbetet så snabbt och effektivt som möjligt. Det är ett samspel mellan hund och förare som ger en magisk känsla när man träffar rätt!

Vill du ha våra nyhetsbrev?

Vi skickar inte ut nyhetsbrev så ofta, men vill du vara säker på att inte missa några, kan du registrera dig för våra utskick här:

Vi lovar att vi inte spammar!