Vad är Hoopers, undrar du kanske?
Hoopers är en ny hundsport i Sverige. Den kommer igång med stormsteg här hos oss och är fortfarande ganska ung i Europa. I USA är hoopers känd som hoopers-agility eller NADAC Hoppers.I Sverige består Hoopers av en hinderbana som består av fyra olika hinder. Det är bågar (hoops) tunnel, tunna och staket. Målet är att kunna distanshandla hunden att ta sig igenom banan som består av enbart mjuka svängar och inga hopp. Det kräver samarbete!

 I de lägre klasserna får man springa med hunden om man önskar.

HOOPERS passar alla hundar! Inga förkunskaper krävs, men det är bra om din hund kan vänta i bur mellan varven, eftersom alla deltagare förväntas vara belöningshjälp till varandra då och då. I grundkursen jobbar vi i regel en och en så här lär man sig mycket genom att aktivt titta på varandra.

I grundkursen går vi igenom alla 4 hinder ett och ett, med flera olika grundövningar på samma hinder. Vi grundar ordentligt!
* Hinderinlärning
* Kommandoinlärning
* Belöningsutveckling
* Testa kombinationer och hel bana innan kursavslut.
Efter grundkursen är du och din hund redo för fortsättning 1, där vi lägger vi in mer öronfokus, fokus på att skicka hunden i från oss, på riktningsändring och hinderkombinationer.


När? Helgkurs, lördag 11/12 och söndag 18/12 kl 9-13
Pris: 1200 kr. faktureras från Ida på Hängiven hund
Max 6 ekipage.
Anmälan görs till hangivenhund@gmail.com eller till 072-164 92 93 .

Kort om Ida:
Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör, håller i valp och vardagslydnadskurser. Utbildad och diplomerad ”Duktig-Hund”-instruktör och håller Duktig-Hund-kurser samt diplomerar ekipage. Har en amerikansk instruktörsutbildning som syftar till att hålla kurser i, och diplomera bra hundambassadörer. Är utbildad Hoopersinstruktör Aktivering + och har läst diverse kurser via SKK i hundens beteende mm.