Handlerkurs Utställning – heldag

När: 1/10 kl 09.00 – 17.30
Pris: 2125 kr
Pris för ungdomar under 18 år: 1575 kr
Anmäl till: handling.lundqvist@gmail.com

Läs mer om dagen på Jörgens hemsida: https://www.kennelmoltas.com/1-10-sm%C3%A5landsstenar

Jörgen Lundqvist arbetar som professionell handlertränare och håller handlerkurser i hela Skandinavien. Till sin hjälp tar han sin långa yrkesbakgrund som pedagog. Läs mer om Jörgen på hans hemsida: https://www.kennelmoltas.com/

“Känslan av att allting flyter i ringen och att människa och hund är ett och att se hur ni som ekipage dansar tillsammans – det är målet med all utställningsträning!” 

På en handlerkurs är det DU som står i fokus.

Jörgen utgår ifrån att:

 – hunden står som du gör

 – hunden rör sig som du gör

 – hunden känner som du gör

Det här är grunden i all utställningsträning. Jörgen tränar dig som handler. Du är den som bäst tränar din hund. Dess träning kommer på köpet. Målet är att få ett samspelt ekipage som uppnår magi tillsammans i ringarna!

När hunden gör “fel” är det vårt fel som handlers. Jörgen tittar oftast på hunden (reaktioner, energinivå, rörelser och stå) och föreslår ändringar för dig. Till skillnad från mycket ringträning är vänstervarven ytterst få.

Lek, bus, och samarbete är grunden i all träning. Såväl du som hunden ska älska att gå in i ringen! Då måste också all träning utgå från detta.

På utställning ska 1000 pusselbitar falla ner på rätt plats på ett par minuter! De flesta måste tränas in för sig själv – och den träningen ger dig otroligt mycket tillsammans med din hund även i din vardag.

Ni tävlar ihop! Målet är alltid att ni ska var det ekipaget folk vänder sig om att titta efter.

Vill du ha våra nyhetsbrev?

Vi skickar inte ut nyhetsbrev så ofta, men vill du vara säker på att inte missa några, kan du registrera dig för våra utskick här:

Vi lovar att vi inte spammar!